Pastorerna


2011 flyttade paret Elin och Stanley Almqvist upp från Stockholm till Vilhelmina. De fortsatte arbeta inom sina respektive yrken men när Filadelfia erbjöd dem att dela på pastorstjänsten här kom de till Åsele.

Elin är fritidsfröken och pastor

Elin arbetar 75% och ansvarar för:
— verksamhetsplanering och kalender
— secondhand-butiken Salig Röra
— integration
— barnverksamhet

Elin är 57 år och har arbetat 25 år som fritidspedagog i kommunal skola i Gamla stan i Stockholm. Hon har gått ett år av Baptistkyrkans (numera Equmeniakyrkan) pastorsutbildning. Och hon har arbetat några år som ungdomsledare och medarbetare på hemorten Alfta både i Pingstkyrkan och Missionskyrkan, samt i tre små pingstförsamlingar i Hälsingland: Harmånger, Stocka och Jättendal.
Hon är intresserad av musik; sjunger och spelar gitarr, lite piano och försöker lära sig dragspel.

Stanley är mediekonsult och pastor 

Stanley arbetar 50% och ansvarar för:
— undervisning och predikan
— information, medier och annonsering
— församlingskultur och inriktning
— verksamhetsutveckling

Stanley är snart 60 år och har frilansat som journalist, grafisk formgivare, illustratör och varit mediekonsult och egenföretagare i över 30 år. Han konsultade i huvudsak idéburna riksorganisationer.
Han har också varit ungdomsledare i pingstkyrkan, gjort kurser för ungdomsledare i hela Sverige och utvecklat undervisningsmaterial och verksamhetsmodeller för ungdomsverksamhet.

Stanley växte upp i Vilhelmina men har arbetat större delen av sitt liv på Södra Sverige: Stockholm och Småland.
Journalist- och medieutbildning fick han under två år på Kaggeholms folkhögskola och kunskaperna i Bibel och kristen tro har han skaffat sig under en ettårig bibelkurs i Gävle och genom fortbildning på olika håll i landet, från Malmö till Örnsköldsvik.
Han har tilldelats Pingst Ungs stipendium för ideologisk utveckling och deltagit i teologiska utredningar i Pingstsamfundet.

Han är intresserad av konst och bild i vid mening. Allt från foto till måleri och hantverk. Stanley intresserar sig för sydsamisk kultur och historia eftersom han är av samisk släkt passar det bra att röra sig i södra Lappland. Han har rötter bak till 1700-talet i Åsele. Finn-Pål är till exempel hans farfars farfars farmors far.