Åsele kommun informerade


På söndagseftermiddagen informerade Åsele kommun alla föreningar om vad de kan göra – och inte kan göra – för föreningarna i kommunen.

Det handlade mest om hur man söker pengar från Allmänna arvsfonden. På bildskärmen skype:ar vi med idrottsklubben i Dorotea som fått fem miljoner till en konstgräsplan av fonden.

I övrigt informerades om nedskärningarna och Filadelfia som varken lever på kommunala bidrag eller får lokalerna av kommunen berörs nästan inte av det.
Men det var trevligt att se de ansvariga i de olika föreningarna och höra lite om vad de sysslar med. Filadelfias pastorer satt vid samma bord som ridklubben och EFS-föreningen. Och visst kände vi igen dem…
Vi fick också möta Sylve som slutar till hösten och Jenny som börjar arbeta med fritidssektorn i kommunen. Avdelningen kommer för övrigt att byta namn från ”Tillväxt & utveckling” till ”Fritid, turism och kultur” och då förstår man ju plötsligt vad det handlar om.

Tack för bulle och kaffe! Vi ses igen…

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.