Lördag 17 febr

För de flesta av oss betyder Rumänien tiggare på våra gator. Men vi fick ett annorlunda besök från Rumänien i Filadelfia i lördags kväll.


På lördag klockan arton samlades 27 personer för att höra om Felix barnbyar. Det startade för 30 år sedan i Rumänien. Ingen som såg bilderna på den tiden kan glömma barnen som apatiskt vaggade fastbundna på institutioner och fängelser.


Felix barnbyar startade med Lars Hörnberg från Sverige. Han arbetade tidigare som pastor men har sedan 30 år lagt all sin kraft på att hjälpa barn som lever med fruktansvärda hemförhållanden.


Med på resan till Sverige var två biologiska bröder som kom till en familj i en Felix-by som små pojkar; Alin och Sergiu Pop. De sjöng för oss i Åsele och berättade sina livshistorier. Alin studerar i dag journalistik och Sergiu utbildar sig till byggnadsingenjör.
Åsele har tidigare stött Felix barnbyar med insamlingar i Filadelfia och även pengar från Salig Röra.


Nu har Felix-byarna i Rumänien kommit på att de vill ge hjälpen vidare. När tsunamin gick fram över Asien för några år sedan, förstod man att många barn hade svårt även där. Många andra hjälpte till med katastrofen efter tsunamin. Men den stora sexhandeln i Thailand gör många barn hemlösa, utnyttjade och föräldralösa genom AIDS.
Lars fru Lisa (på bilden) leder uppbyggnaden av Felix barnbyar i Thailand. Hon berättade hur man steg för steg bygger upp nya Felix-familjer och byar i södra Thailand.

Felix hemsida hittar du här.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.