Pastorer på riksmöte


KONFERENSEN: 540 pastorer från Pingstkyrkor i hela Sverige samlades i Stockholm 9–11 januari. Även våra pastorer i Filadelfia, Åsele. På bilden syns pingstledaren Daniel Alm på scenen.
Veckans citat: ”Pingst är som jazzmusik. Improvisation inom en gemensam struktur.”


MINGEL: En stor del av behållningen är att träffa alla andra pastorer. Här får Elin en signatur av  Pingst-ledaren Daniel Alm i en bok han tagit intiativ till.


MINGEL: Peter Halldorf är en riktig profil, författare, tänkare, bibellärare och en bekant till Stanley sedan tonåren. Peter är känd för sitt intresse för kyrkofäderna och ortodox liturgi (syns på skägget). Det sticker ut lite i Pingströrelsen.

MINGEL: Urban Ringbäck, som är pastor i Smyrnakyrkan i Göteborg var ett kärt återseende. På 80-talet kämpade Stanley ihop med honom i Stockholm. Urban är en orädd församlingsledare som når långt ut i sin stad, in i osannolika grupper och hjälper fattiga och hemlösa. Han är dessutom född i Lappland, och det gillar vi ju.


STOCKHOLM: Vi bor på ett vandrarhem i Gamla stan. Där trivs Elin.


STOCKHOLM: När vi ändå är i Gamla stan hälsar Elin på sin gamla arbetsplats: Storkyrkoskolan. Här har hon jobbat som fritidspedagog i 25 år.


STOCKHOLM: En annan sida av Gamla stan. Stockholm är vackert, sägs det. Men det är klart att byggnader har svårt att jämföra sig med naturens skönhet. Till vänster i bild syns Sveriges mest omtalade rondellbygge: Slussen. På marken ser ni lite frost…


… men Sergels torg är bara lite blött. Istället lyser plastgranar av elektrisk rimfrost. ”Det är mysigt”, tycker folk som går förbi.


ÅSELE: Hemma i Åsele igen tittar jag ut genom fönstret på rimfrosten och snön. ”Det är mysigt”, på sitt sätt också.


ÅSELE: Strax innan landningen i Vilhelmina flög vi över Åsele. Så här ser vi ut från luften.
”Kan det verkligen vara Åsele”, undrade Elin. ”Det ser ju ut som en ö.”

Ja, Åsele är en ö av gatubelysning mitt i skogen.

Stanley Almqvist
har fått översikt

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.