30% tillväxt 2016

– Filadelfia har växt 30% under 2016. 
– Vi har också anställt två pastorer på deltid. 
– Salig Röra har firat 20 år och givit stora bidrag till bistånd. 
Det är årets stora nyheter. 

Flyktingströmmen har gett församlingen många nya vänner. Under året har 14 av de asylsökande döpt sig och gått in i församlingen. De deltar i alla våra möten. Därför tolkas allt i två steg numera: till engelska och vidare till persiska. De flesta är unga män från Mellanöstern som förstår persiska. Andra kan en del engelska.


Några av de farsitalande med bibelläraren. 

Från sommaren har de fått särskild bibelundervisning nästan varje vecka av Hamid, som själv är kristen iranier och tillhör Pingstkyrkan i Skellefteå. Två av våra nya medlemmar som talar persiska har deltagit i tio dagar intensiv bibelskola i Ramsele. Det gjorde att vi nu kan ha bibelundervisning på persiska med våra egna medlemmar som lärare. Materialet översätts också till persiska av våra egna.

Elin har haft ansvar för gruppen av asylsökande.

– Vi är glada för våra nya vänner, säger Elin. Samtidigt är det svårt att se hur plågsam deras väntan på asyl är.

Utöver flyktingarna har en inflyttad EU-medborgare döpt sig och två flyttat in. Allt som allt ger det 64 medlemmar. Det blir 30% i församlingstillväxt.

Ny personal 

Efter fyra års sökande har församlingen under hösten anställt två nya pastorer på deltid: Elin och Stanley Almqvist. Tillsammans ger de en heltid i Åsele och 25% i Pingstkyrkan, Dorotea.


Elin och Stanley Almqvist delar på tjänsten som pastor i Åsele och Dorotea. 

Ungdomsteamet som vi haft tillsammans med Vilhelmina och Dorotea slutade efter sommaren. De regelbundna besöken av Pergöran Ekeroos avslutades också. Så det var i rätt tid vi nyanställde våra pastorer för en smidig fortsättning.

Salig Röra allt saligare

Secondhandbutiken Salig Röra har firat 20 år. Genom den har åseleborna gett mer än 270 000 kr bara under de tre första kvartalen. Den enda anställda är Karin Häggblad som jobbar halvtid tillsammans med ett tjugotal volontärer från Åsele. De hjälper till så att butiken fungerar och är laddad varje lördag. Då köar kunderna för att komma in.


Secondhand-butiken Salig Röra i centrala Åsele. 

Missionen 

Församlingen stödjer bistånd och mission över hela världen. Bland annat:

– Fredrik Bengtsson i arbetet med Aktion Ibrahim i Mellanöstern.

– Wings of protection: arbete bland gatubarn och ungdomar i Tyskland.

– Grace-Project i Etiopen: barn i hiv/aidssmittade familjer.

– Mellanöstern: mobil läkarmottagning, jämställdhet och kvinnors rättigheter.

– Tillsammans med Pingst i Ånäset: fattiga i Burundi.

Nya kanaler

I augusti gick församlingen ut med en hemsida på webben. Där berättar vi om vad som händer i Filadelfia och Salig Röra. Den har fått 700 till 500 besök varje månad och varje besökare tittade på ett par artiklar var. Under hösten har alltså hemsidans artiklar visats mer än 4000 gånger. Församlingen och pastorerna finns också på sociala medier.

Vanliga verksamheten

Första halvåret medverkade tillresande i söndagarnas gudstjänster. Några söndagar hölls bönegudstjänster. Under veckorna hölls bönemöten och barnträffar. Hemgrupperna, var fjortonde dag, fungerade också under vårterminen.

Under Åsele marknad deltog församlingen med sångstunder från de olika scenerna.

Ekumeniskt är vi med i Allkristna gemenskapen i Åsele.

Summering

Under året har 17 personer välkomnats till församlingen, en medlem har flyttat hem till Herren och en person har begärt utträde. Vid 2017 års början har Filadelfiaförsamlingen 64 medlemmar.


Bild från barnvälsignelse i höstas.

1 comment to 30% tillväxt 2016

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.