Annandag jul


Vi ville möta de som var hemma i Åsele för att fira jul innan de återvände till sina liv långt borta. För att göra det lite trevligt hade vi knytkalas på alla julkakor som blivit över. Elin ledde gudstjänsten och talade lite om herdarna – ni vet de som hittade barnet i krubban.


Bröderna Sverker och Robert höll en minikonsert med tre stycken för trumpet och tuba.


Simon som jobbar för Ericson berättade om sin framtid i Singapore. Han har ju varit i Sverige ett par år nu.


Jonas berättade lite om uppväxten i Åsele och Filadelfia. Sen sjöng han Luffarens vaggsång.


Davit som sökte asyl i Åsele för några år sedan berättade om sin ”resa” och att han nu bor utanför Paris. Där fick han uppehållstillstånd för att hans yrkeskompetens behövdes. Han avslutade med att be för Åsele – på franska förstås. Han kom till Åsele från Kamerun.

Hamid (till höger) har hjälpt oss med Bibelundervisning för farsitalande under ett halvår. Han avtackades av ordföranden David Häggblad.
Nu hade Hamid med sig sin vän Majid från Stockholms persiska pingstkyrka. Han talade lite till vår farsitalande grupp. Och vi svensktalande fick tolkning… Det brukar ju vara tvärtom.


Flladelfiakören sjöng. Vi var ganska få i dag. Och för varje gång vi klev fram blev vi färre och färre. Till slut var det bara fyra sångare och tre musiker kvar. Men kören ville vara lika tapper som sin förkylde ledare vid pianot.


… som sagt: Brage spelade och ledde musiken trots allt.
Gudstjänsten avslutades med att vi välsignade våra julfirande vänner innan vi förlorar dem ur sikte igen.

Efter fikat med kakbuffén började nästa samling – nu på farsi. Våra trogna vänner mötte våra tre gäster från Stockholm och Skellefteå.

Tyvärr har vi inga bilder av kakbordet och fikastunden. Fotografen blev så avslappnad och social att han glömde ta bilder.

Stanley Almqvist
kakpastor

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.