Nya pastorer

Elin_Stanley_Almqvist_A_Foto_Privat-800

Filadelfia i Åsele har ett nytt pastorspar. De heter Elin och Stanley Almqvist och kommer närmast från Vilhelmina. Söndag 4 september hälsas de välkomna i gudstjänsten kl 11.00. 

De kommer att arbeta med allt som förekommer i en församling. Elin ska jobba mer med barngrupper och secondhand-butiken Salig röra, Stanley mer med predikan och information. Men det mesta gör de tillsammans.
Elin (56) är från Alfta i Hälsingland. Hon har gått på Baptisternas teologiska utbildning och har tidigare arbetat både i Pingstkyrkan, Missionskyrkan och Svenska kyrkan. Men mest har hon arbetat som fritidspedagog i kommunala skolor, främst i Stockholm.
Stanley (57) växte upp i Vilhelmina tätort. Han har också arbetat i församling med barn och ungdomar. Men efter journalistutbildning blev han till slut mediekonsult, främst för idéburna riksorganisationer.
De möttes redan som unga på en folkhögskola där han läste media och hon Bibel och språk. Men det tog 24 år av singelliv innan de slog till och gifte sig.

Trivs i Åsele
Det är första gången de arbetar som församlingspastorer.
– Spännande, säger Elin. Det är roligt att lära känna Åsele och alla nya människor. Och spännande ett helt nytt jobb. Pirrigt!
Man kommer att arbeta både med barngrupper, gudstjänster, Salig röra, besöka gamla och utveckla församlingens verksamheter.
– Åsele har vi lärt känna som ett vänligt samhälle, säger Stanley. Både folk på samhället och de i kyrkan har varit positiva och välkomnande. Det känns fint!
Elin och Stanley arbetar deltid och kommer också att arbeta i Dorotea Pingstkyrka. Där står barnträffar och gudstjänster på schemat.
– Vi satsar 100% på den här deltiden, ler Stanley. Hoppas att det kommer att bli lika bra för Åsele som för oss.

PRESSMATERIAL HÄR

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.